کد خبر 393014
تاریخ انتشار: ۷ اسفند ۱۳۹۳ - ۲۱:۲۹

دبیر علمی همایش سلامت شیر گفت: مصرف شیر در ایران از میانگین جهانی آن پایین‌تر است و از هر ۱۰ ایرانی تنها ۴ نفر شیر و لبنیات کافی دریافت می‌کنند.

به گزارش مشرق، طبق آمار، سرانه مصرف شیر در ایران بین سالهای 1970 تا 2008 از نفری 28 کیلوگرم در سال به 80 کیلوگرم افزایش یافت اما از آن به بعد سیر نزولی گرفته است. همچنین در سال‌های اخیر مصرف شیر 15 الی 20 درصد کاهش پیدا کرده است.

در کنار کاهش مصرف شیر، مصرف مواد قندی‌ای مانند نوشابه در ایران افزایش پیدا کرد. چنان‌که ایران در حال‌حاضر یکی از پرمصرف‌ترین کشورهای دنیا در زمینه نوشیدن نوشابه است. بنابر تحقیقات انجام شده، مصرف نوشابه‌های گازدار توسط یک ایرانی طی دوران کودکی تا بلوغ سه برابر می‌شود در حالیکه مصرف شیر و لبنیات در همین زمان به یک چهارم کاهش پیدا می‌کند.

یک کارشناس تغذیه می‌گوید: با توجه به تغییر شیوه زندگی افراد جامعه مانند استفاده بیشتر از وسایل نقلیه، ترک و فعالیت بدنی کمتر، عدم قرار گرفتن در معرض نور خورشید به میزان کافی، لازم است تا مصرف برخی از مواد غذایی از قبیل میوه‌ها و سبزیجات سالم، شیر و ماهی بیشتر شود و خوردن فست‌فودها و نوشیدنی‌های شیرین کاهش یابد. در حال حاضر اما سبک تغذیه‌ای افراد با توجه به تغییرات تغییر نکرده و بهبود نیافته است.

عارفه فلاح گفت: متاسفانه در سال‌های اخیر الگوی غذایی غربی سهم به‌سزایی در الگوی غذایی ایرانیان پیدا کرده است. در الگوی غذایی غربی مصرف زیاد چربی‌ها، گوشت قرمز، نوشیدنی‌های شیرین و به‌خصوص غذاهای آماده به چشم می‌خورد.

شیر یا نوشابه؟
 

این کارشناس تغذیه با اشاره به سبک زندگی افراد در جامعه ما گفت: امروزه در جامعه ما با توجه به بیشتر شدن مشغله‌های کاری افراد زمان بسیار کمتری به طبخ و مصرف غذاهای مفید اختصاص داده می‌شود و این موضوع موجب شده تا مصرف غذاهای آماده (فست‌فودها)، بدون توجه به کیفیت و مواد اولیه مصرفی، در بین مردم ما و به‌خصوص جوانان افزایش یابد. این در حالی است که بیشتر فست‌فودها حاوی مقدار زیادی نمک، چربی و افزودنی‌های مضر برای بدن می‌باشند. تحقیقات نشان داده‌اند که دریافت زیاد این مواد یکی از عوامل اصلی ابتلا به بیماری‌های غیرواگیردار مانند دیابت، پوکی استخوان، فشار خون و بسیاری از سرطان‌ها مانند سرطان پانکراس است.

فلاح همچنین تصریح کرد: نکته قابل توجه دیگر این است که با زیادشدن مصرف فست‌فودها، دریافت نوشیدنی‌های شیرین مانند نوشابه‌های قندی نیز بسیار افزایش یافته است؛ افراد بنا بر عادت با خوردن غذاهایی مانند پیتزا، ساندویچ‌های آماده و... نوشابه نیز می‌خورند.

نوشابه؛ عاملی برای ابتلا به بیماری‎‌های واگیردار
این کارشناس با اشاره به مضرات نوشابه توضیح داد: دریافت این نوشیدنی‌ها به ویژه نوشابه‌، نه تنها به خودی خود عاملی برای ابتلا به بیماری‌های واگیردار است، هم‌چنین موجب کاهش  دریافت شیر، که نوشیدنی ضروری و بسیار مفید به ویژه در میان کودکان و جوانان است، شده است. همچنین با توجه به تغییر شیوه زندگی افراد، استفاده بیشتر از وسایل نقلیه، ترک و فعالیت بدنی کمتر، عدم قرار گرفتن در معرض نور خورشید به میزان کافی، مصرفی برخی از مواد غذایی از قبیل میوه‌ها و سبزیجات سالم، شیر و ماهی و دریافت هرچه کمتر فست‌فودها و نوشیدنی‌های شیرین را ضروری ساخته است.


شیر یا نوشابه؟
 

عارفه فلاح در رابطه با مصرف و جذب کم ویتامین D در میان افراد گفت: سطح ویتامین D به دلیل عدم دریافت کافی نور خورشید و مصرف ناکافی ماهی‌ها که یکی از منابع غنی از این ویتامین می‌باشد، بسیارکم گزارش شده است. این در حالی است که کلسیم و ویتامین D  که از عوامل اصلی شکل‌گیری و رشد استخوان‌ها در دوران کودکی و نوجوانی و عامل بسیار مهمی برای افزایش تراکم استخوان در سنین بزرگسالی به منظور پیشگیری از بیماری‌های پوکی استخوان و...  است.

این کارشناس در انتها تصریح کرد: با توجه به مسائل گفته شده، شایان توجه است که در کشور ما نیز با اجرای برنامه‌های دقیق و مداوم از قبیل غنی سازی برخی از مواد غذایی مانند شیر با ویتامین D، اختصاص‌دادن یارانه برای کمک به مردم در خرید شیر، توزیع مستمر و دقیق شیر در مدارس باید دریافت این نوشیدنی ضروری را افزایش داده تا از بروز بسیاری از بیماری‌ها پیشگیری ‌گردد.

منبع: فرارو

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 11
  • در انتظار بررسی: 0
  • غیر قابل انتشار: 2
  • ۲۱:۳۲ - ۱۳۹۳/۱۲/۰۷
    0 0
    شیر وایتکسی نمیخچخوایم
  • حسن توکلی ۲۲:۳۰ - ۱۳۹۳/۱۲/۰۷
    0 0
    قبل از اینکه این پیج رو باز کنم فک میکردم قضیه همون تعارف کردن سر سفره ایرانیها باشه !
  • ۲۳:۳۴ - ۱۳۹۳/۱۲/۰۷
    0 0
    گرونه مسلمان ... گرونه....
  • بیژن ۲۳:۳۷ - ۱۳۹۳/۱۲/۰۷
    0 0
    توقع داشتید با این آشغال های زهرآلودی که کارخانه های انحصاری لبنیات به اسم شیر به مردم ارائه می کنند مصرفش بالاتر از اینها بره ؟!در اصطلاح علم اقتصاد به این وضعیّت می گویند انحصار چندجانبه یا اولیگوپولی
  • ۰۷:۵۷ - ۱۳۹۳/۱۲/۰۸
    0 0
    ببينم چيزي درمورد روغن پالم كه تو شير ميريزن نگفته كه باعث بي اعتمادي مردم شده ؟!
  • ۰۹:۴۲ - ۱۳۹۳/۱۲/۰۸
    0 0
    در کنار امار کاهش مصرف شیر، باید امار قیمت شیر را هم قرار بدید تا مطلب کاملتر باشه و دلیل کاهش مشخص بشه...
  • ۱۶:۱۲ - ۱۳۹۳/۱۲/۰۸
    0 0
    متاسفانه ما همه چیزمان غربی شده ...لباسمان ,غذایمان و سبک زندگی مان و حتی سلیقه مان :-(
  • پسر ۲۱:۴۴ - ۱۳۹۳/۱۲/۰۸
    0 0
    شیر بخوری باید پول داشته باشی
  • مسعود کامنت ۱۱:۳۴ - ۱۳۹۳/۱۲/۱۰
    0 0
    خب این عکسا رو نگذارید دیگه نگاه کن همبرگرو داره با آدم حرف میزنه. آدمو به وسوسه می اندازید. من یه عمره دارم زور میزنم نوشابه نخورم که موفق شدم حتی با ماهی یه بار فست فودی که میخورم هم نوشابه نخوردم. اما شما با این عکسا نمیگذارید. کلا فکر کردید چرا مردم رو آوردن به فست فود. تفریح مردم شده خیابون گردی. بیان اجناس ویترینو نگاه کنن و ... یه آت و آشغالی بخرن به عنوان میان وعده مثل سیب زمینی سرخ کرده که مشخص نیست روغنش چه وضعی داشته و یا یه دونه هات داگ بدون نون کباب شده با سس فراوون یا انواع و اقسام سمبوسه و پیراشکی و مینی پیتزا و یا یه کاپ ذرت پخته شده و بعدشم برا شام یه ساندویج یا پیتزا و.... بعدشم برن خونه تا فردا عصر
  • مسعود کامنت ۱۱:۴۴ - ۱۳۹۳/۱۲/۱۰
    0 0
    یه چیزی یادم رفت و اون اینکه ماها چه تلاشی انجام دادیم برای تبدیل قضاهای ایرونی به سبک قابل حمل بصورتی که بشه در حال قدم زدن تو مسیر خورد و... چرا رو فست فود ایرانی کم کار شده؟
  • مسعود کامنت ۱۵:۱۶ - ۱۳۹۳/۱۲/۱۰
    0 0
    غذا رو چه قشنگ نوشتم

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس